Other Everything else not covered in the main topics goes here. Please avoid brand and flame wars. Don't try and up your post count. It won't work in here.

XM radio constantly loading?

Old 10-14-2007, 12:34 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Txwelder's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Yuma, Az (as ordered), Texas (In My Heart)
Posts: 1,675
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
XM radio constantly loading?

When I get in the truck first thing, the XM will work on the station it is on but as soon as I change the station, it goes to a "LOADING" mode and will stay that way for up to 1/2 hour or so before it comes back on. Anybody else have this problem? Also it seems like every time I go under something as thin as a power line it drops reception, what gives? It is a roadie II. Thanks.
Txwelder is offline  
Old 10-14-2007, 12:45 PM
  #2  
Registered User
 
BigHornCTD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: On a tiny compound in Montana
Posts: 240
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I wonder if your antenna is going bad, or the wiring is chaffed somewhere and is grounding itself somewhere.
BigHornCTD is offline  
Old 10-14-2007, 01:29 PM
  #3  
Registered User
 
tn hillbilly's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Wichita Falls, TX
Posts: 79
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I had that same issue, called customer support and they fixed it.

Marshall
tn hillbilly is offline  
Old 10-14-2007, 04:01 PM
  #4  
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Columbus, Indiana
Posts: 176
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I have had that happen with a bad antenna wire.
One of my Skyfi units does that once in a while and usually unplugging it for a minuit resets it.

Good luck
electrifried is offline  
Old 10-16-2007, 05:27 AM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
Txwelder's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Yuma, Az (as ordered), Texas (In My Heart)
Posts: 1,675
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ill give them a call and see what comes of it. Thanks.
Txwelder is offline  
Old 10-16-2007, 10:56 AM
  #6  
Registered User
 
Diesel_Storm's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ohio
Posts: 138
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i would call them. it sounds like the satellite is having trouble locating your XM receiver. there is something they can do to fix that.

similar to pinging a computer to see if it is on a network.
Diesel_Storm is offline  
Old 10-16-2007, 11:00 AM
  #7  
Registered User
 
JPR Ram's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: My head lays down in Murrieta, but the day light hours are spent in San Diego, Ca.
Posts: 1,820
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yep, me too every now and then. When it does happen I turn the power off and back on, which seems to fix it.
JPR Ram is offline  
Old 10-16-2007, 02:46 PM
  #8  
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Olive Branch MS
Posts: 877
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mine has been doing it every morning for about two weeks now. When I get in the truck my music will play for about 1 minute and then go to searching for signal saying "antenna". After about 5 miles its just fine. I think They got a problem!
DmaxEter is offline  
Old 10-17-2007, 07:50 PM
  #9  
Registered User
 
diesel_burner's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: East Bound and Down Loaded Up and Truckin'
Posts: 233
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by JPR Ram View Post
Yep, me too every now and then. When it does happen I turn the power off and back on, which seems to fix it.
Mine is the same way. I ussally shut the truck down on the street then fire up well still rolling and "90% of the time it works 60% of the time". Little anchorman for you guys.
diesel_burner is offline  
Old 10-17-2007, 09:21 PM
  #10  
Registered User
 
GasganoFJ60's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Stephenville / Harlingen Texas
Posts: 1,096
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Sounds like a bad antenna wire to me.
I ran mine through my door jam and the old door pinched it at the hinge. Frayed the wire to a sliver.
Sad thing is though, an antenna costs about as much as a new deck so look at this as a chance to upgrade. Thats what I did.
New antennas at Best Buy were about $40....a new unit was $50.
UPGRADE

And as far as losing signal when parked under something, it doesn't surprise me. If you put your hand over the antenna puck itll cut off. If Im parked under the tree in my front yard just right ill have a weak signal.
GasganoFJ60 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
HL649
4th Gen Ram -Non Drivetrain- 2010 and Up
4
03-27-2012 08:19 PM
Arlon
3rd Gen Engine and Drivetrain -> 2003-2007
6
12-29-2005 09:21 AM
RED99CTD
12 Valve Engine and Drivetrain
17
12-07-2005 09:59 AM
Lil Dog
2nd Gen. Dodge Ram - No Drivetrain
4
01-17-2005 05:34 PM
04ctd
Other
1
11-26-2004 01:08 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: XM radio constantly loading?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.