Replaced APPS & still go into Limp Mode - Dodge Diesel - Diesel Truck Resource Forums



3rd Gen Engine and Drivetrain -> 2003-2007 5.9 liter Engine and drivetrain discussion only. PLEASE, NO HIGH PERFORMANCE DISCUSSION!

Replaced APPS & still go into Limp Mode

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-29-2013, 06:33 AM   #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: VA
Posts: 785
Replaced APPS & still go into Limp Mode

I have a 2004.5 Ram w/ 6 spd. that has been going into limp home mode w/ the P0146 & P2121 error codes. Finally bit the bullet & had the APPS replaced, but it did not fix the problem. My truck does not stay in limp mode forever - it will act up for a day or two & then be OK for a week or two.

This is really beginning to aggravate me. What else should I be looking for?
Mark Hodowanec is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 08:45 PM   #2  
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Kansas City, Mo
Posts: 11
I have the same truck and had the same problem recentlly. After replacing the APPS twice and the ECM a couple times I ended up having a Dodge dealer replace three wiring harnesses. The harnesses seems to have fixed the problem for good. I was lucky to go a couple weeks before without problems and now that the harnesses have been replaced I have been good to go since June. The mechanic at the dealer told me that moisture getting into connectors creates resistance and ends up ruining the connectors by creating heat. I talked to one person after my truck was already apart that said he had the same problem and fixed it by unhooking the batteries and spending all weekend unplugging and cleaning every electrical connector he could find. If you want some more info PM me and I'll give you my phone number. Replacing all those harness cost me a lot of money so I'd try the cleaning thing first if you have the time and patience.
jeeper38 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2018, 06:58 PM   #3  
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
Please help me!

Iím $6,000 into a new tranny and Iím still having intermittent problems. Any additional info would be great
Quote:
Originally Posted by jeeper38 View Post
I have the same truck and had the same problem recentlly. After replacing the APPS twice and the ECM a couple times I ended up having a Dodge dealer replace three wiring harnesses. The harnesses seems to have fixed the problem for good. I was lucky to go a couple weeks before without problems and now that the harnesses have been replaced I have been good to go since June. The mechanic at the dealer told me that moisture getting into connectors creates resistance and ends up ruining the connectors by creating heat. I talked to one person after my truck was already apart that said he had the same problem and fixed it by unhooking the batteries and spending all weekend unplugging and cleaning every electrical connector he could find. If you want some more info PM me and I'll give you my phone number. Replacing all those harness cost me a lot of money so I'd try the cleaning thing first if you have the time and patience.
Scotty1214 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2018, 09:12 PM   #4  
Registered User
 
ftltmp's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Arizona
Posts: 496
I had mine act up twice with the p2121 code, I replaced the tps and have not had any trouble since,but I did read somewhere that the two big harnesses on the the firewall drivers side was an issue of moisture and dirt getting in. I cleaned mine with electrical cleaner and use electrical grease on the connections.
ftltmp is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2018, 11:33 PM   #5  
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: new braunfels, tx 78130
Posts: 379
check the wire down at the a/c compressor mine was chaffed and causing problems , crawlwd under truck , moved wire around tried it out, ran good installed spiral spaghetti wrap about 6/8 years ago still runs like a champ,,;;
gcssr is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2018, 06:43 AM   #6  
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Location: Colorado
Posts: 4
APPS conversion

I have been having the, what seems to be, a common problem among guys with the APPS under the battery. Iím thinking about converting to the Timko fix and having the ECM flashed for an auto transmission. The 03 CR is in a Ford Superduty, so the PCM is gone. Anybody have any experience or ideas ? Thanks for reading this one.
Creekflea is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why does my truck go into limp mode??? dodgediesel4x4 3rd Gen Engine and Drivetrain -> 2007 and up 6 05-04-2011 06:21 PM
Limp mode & code #0606 Twogun 24 Valve Engine and Drivetrain 6 11-14-2010 07:10 PM
Need to Clean PCM Connection?Going into Limp Mode & P0217 & P2121 Codes Mark Hodowanec 3rd Gen Engine and Drivetrain -> 2003-2007 3 09-01-2009 08:17 PM
Going into Limp Mode & P0217 & P2121 Codes Mark Hodowanec 3rd Gen Engine and Drivetrain -> 2003-2007 4 08-26-2009 05:55 AM
Going into Limp Mode & P0217 & P2121 Codes Mark Hodowanec HELP! 0 08-24-2009 07:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.


Copyright 2017, DieselTruckResource.com
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.